МОНТАЖ НА КЛИМАТИЦИ

Лимтех предлага бърз и качествен монтаж на климатици в удобно за клиента време. Нашите работници са високо квалифицирани, с дългогодишен опит в областта на консултации, оглед, монтаж, демонтаж, сервиз и поддръжка на продаваната от нас климатична техника и вентилационни системи. Ние сме екип, който се старае да предлага качествени и максимално бързи услуги. За нас е важно клиентите да са доволни и да се работи според техните условия и изисквания, за това работим прецизно и коректно на възможно най- изгодни цени.

Основни насоки при монтажа на климатици и климатични системи за дома и офиса:

Преди да се извърши монтаж на климатици във вашия дом или офис трябва да се определят местополженията на външното и вътрешното тяло. Постарайте се въздуха, който излиза от вътрешното тяло да не попада директно върху вас. Това е особенно важно през лятото, когато използвате климатика в режим на охлаждане. Основния монтаж на климатици се заключава до надеждното закрепване на външното и вътрешното тяло и свързването им помежду им с медни тръби, които осигуряват движението на хладилния агент (фреона). За тази цел както на вътрешното така и на външното тяло има изведени конзоли- това е така тръбния път. Ако сте се питали защо монтажа на климатика е с относително вискока цена част от отговора е точно тези медни тръби. Медта е доста скъп материал както и нейната изработка и голяма част от цената за монтажа на климатика се определя от използваните медни тръби.

Другите не по-малко важни действия при монтажа на климатици е отвеждане на конденза. Хубаво е при тази намеса да се прецени водата от конденза да не попада директно на място, което би създало проблем.(на терасата на съседа например). Конденз от климатика се получава тъй като единия топлообменник винаги е с температура поне 10 градуса по ниска от околната. През лятото основното охлаждане реално се получава от факта че климатика отнема няколко литра вода на час от помещението. Премахването на тази влага довежда до усещането за прохлада тъй като усещането при човека за топло и студено силно зависи от влажността на въздуха- колкото е по-влажно толкова усещането за топло е по-силно. За тази цел във вътрешното тяло има специално проектирана ваничка която събира кондензиралата вода и чрез специален маркуч тази вода се изхвърля.

Допълнение при монтажа на климатици е монтирането на специална дренажна помпа, която притежава допълнителен резервоар и когато той се напълни помпата изпомпва водата. Помпата се използва когато конденза трябва да се отведе на по висока позиция отколкото е вътрешното тяло (например когато тръбния път и тръбата за конденз се скриват във висящия таван). Има и "вакумиране на системата". Това е тест, с който се проверява дали няма голям пропуск в херметичността на системата. Съществуването на такъв пропуск може да доведе до бързо изтичане на фреон в атмосферата и съответно загуба на топлинна мощност. Малки течове на фреон не биха могли да бъдат проверени по този начин. Освен за тест на възможностите на системата да поддържа херметичност при вакумирането се изтегля наличния въздух в системата, в която тече фреона и съответно влагата в него. Процедура по вакумирането обикновено продължава около 20 минути (Това зависи от дължината на тръбния път и качествата на използваната вакум-помпа) и ако всичко е наред, може да се премине тъм тестов пуск. Последната операция при монтаж на климатик е тестовия пуск. Той установява дали машината работи в режим.

Лимтех ЕООД - гр. Димитровград | Климатици за дом, офис и индустрия